Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse. Hvis du vælger at takke nej til vores brug af cookies, vil sitet stadig fungere, men der kan opleves nedsat funktionalitet.
Oprindelse: AMA
Rør gæren ud i kærnemælk, tilsæt hvedekerner og dæk skålen med plastfilm/folie. Lad den stå lunt natten over på køkkenbordet.
Tilsæt lunkent vand, margarine, salt og sukker.
Rør melet i lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem.
Læg dejen i en stor skål og lad den hæve lunt i 1 time.
Slå dejen ned, form 12-16 boller og læg dem på en bageplade.
Dæk med et fugtigt klæde og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Bag bollerne ved 225gr. C i ca. 15- 20 min i almindelig ovn.
Bollerne kan sagtens fryses. Også gode til sandwich.
¼ pakke gær 4 dl kærnemælk 200 g knækkede hvedekerner eller fuldkornshvedemel 2 dl lunken vand 3/4 dl AMA Flydende 1 tsk salt 1 tsk sukker ca. 600 g hvedemel