Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse. Hvis du vælger at takke nej til vores brug af cookies, vil sitet stadig fungere, men der kan opleves nedsat funktionalitet.
Oprindelse: AMA
Rør alle ingredienserne til krydderblandingen sammen.
Varm ovnen op til 100 grader. Smør nakkefileten på alle fire sider med krydderblandingen. Læg nakkefileten i stegegryden sammen med løgbådene og hæld bouillonen ved. Læg låg på og sæt gryden i ovnen 8 timer. Ovntemperaturen skal hele tiden være på 100 grader. I mellemtiden røres ingredienserne til barbecue marinaden sammen og stilles på køl.
Tag herefter kødet forsigtigt op af gryden og riv kødet i stykker med en gaffel. Vend barbecuemarinaden sammen med kødet.
Serveres som fyld i en grov sandwichbolle med coleslaw og evt. pommes frites til.
Tip. Har du god tid kan du lægge stegen med krydderblandingen i en frysepose natten over.
Jerngryde med låg (ovnfast) eller en stegeso
1,5 kg. nakkefilet 7 dl hønse- eller kalvebouillon 4 skalotteløg skåret i både
Krydderblanding 3 spsk. paprika 1 spsk. groft salt 1 spsk. grov sennep ¼ spsk. groft st. peber 2 spsk. mørk farin 2 fed presset hvidløg ½ tsk. knust chili 2 spsk. friskhakket timian Ca. 4 spsk. AMA Flydende Økologisk -------
Barbecue marinade
1½ dl ketchup ½ tsk. tabasco ¼ tsk. chiliflager 1 fed friskpresset hvidløg 2 spsk. brun farin 1 spsk. rødvinseddike